Dritaret 10

Çipi TPM i pranishëm? 3 mënyra për të kontrolluar

Një modul i platformës së besuar (çipi TPM) kërkohet për të instaluar Windows 11. Por a i kanë kompjuterët tuaj këto veçori sigurie? Në këto udhëzime do t'ju tregojmë më poshtë Dritaret 10 kompjuteri ka ndërtuar çipat TPM?

Kontrolloni modulin e platformës së besuar (çipi TPM)

Kërkesa për instalimin e Windows 11 do të jetë një Moduli i Platformës së Besuar (TPM) e nevojshme. Këto veçori të sigurisë kërkohen edhe nga aplikacionet e tjera të sigurisë, p.sh. B. BitLocker.

Ne do t'ju tregojmë 3 mënyra (TPM Management Tool, Device Manager dhe Command Prompt) si të përdorni Dritaret 10 mund të kontrollojnë nëse një Patate të skuqura TPM është në dispozicion për të instaluar Windows 11.

Kontrolloni çipin TPM duke përdorur vijën e komandës

Ju mund të përdorni komandën e shpejtë (CMD) për të kontrolluar nëse çipi TPM është i disponueshëm.

  1. Filloni vijën e komandës. Shkruani në pjesën e poshtme të majtë të shiritit të kërkimit cmd dhe kliko Aplikacioni desktop i shpejtë i komandës si administrator.
  2. Futni komandën e mëposhtme dhe shtypni butonin Enter:

    wmic / namespace: \ rootcimv2 \ security \ microsofttpm path win32_tpm merrni / vlerë
  3. Versioni nr.
Çipi TPM

Kontrolloni çipin TPM me menaxhimin e TPM

Kontrolloni çipin TPM me menaxhimin TPM në Windows 10, kjo është mënyra se si funksionon:

  1. Shtypni kombinimin e tastit Windows + R dhe tpm.msc a Klikoni mbi rezultatin.
  2. Mund të kontrolloni drejtpërdrejt në dritaren e hapur nëse është i pranishëm një çip TPM.
Çipi TPM 1

Kontrolloni çipin TPM në menaxherin e pajisjes

Auch im Menaxher i pajisjes nga Windows 10 mund të rindërtoni nëse është i disponueshëm një çip TPM.

  1. Hape Menaxher i pajisjes.
  2. Nën Pajisjet e sigurisë mund të kontrolloni nëse a Moduli i Platformës së Besuare është në dispozicion.
Moduli i Platformës së Besuar

Gjithashtu interesante:Lidhjet e Amazon përfshihen në këtë faqe. Si një partner Amazon, ne fitojmë nga shitjet e kualifikuara nëse klikoni në një lidhje përkatëse të Amazon.

Vangelis

Unë jam Vangelis, pronari dhe administratori i windowspower.de. Unë jam një tifoz entuziast i Windows dhe kam ndërtuar windowspower.de së bashku me ekipin tim gjatë viteve të fundit. Ne jemi vazhdimisht duke punuar në propozimin e zgjidhjeve për të gjitha problemet e mundshme të Windows. Jam shumë i lumtur nëse këshillat dhe truket tona në windowspower.de ju ndihmojnë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.

Butoni Kthehu në krye