parentah

Kaamanan komputer - 10 tips pikeun langkung seueur kaamanan dina PC anjeun

Nalika anjeun damel dina komputer anjeun, antukna waktos anjeun bakal mendakan yén kaamanan komputer anu paling-paling lengkep. Jalma moal tiasa nyalindungan nyalira cekap sareng saratus persén ngalawan Trojan, virus atanapi bahaya anu sanés. Penting pikeun nuturkeun sababaraha aturan supados anjeun henteu kaget. Ieu sababaraha tips pikeun nyalindungan diri tina bahaya anu paling umum.

F-Secure SAFE Internet Security 2015 1 taun / 1 alat
51 peunteun
F-Secure SAFE Internet Security 2015 1 taun / 1 alat
  • Ngajaga sadaya alat anjeun ku hiji jasa
  • Nyayogikeun PC, Mac, smartphone sareng tablet anjeun sareng panangtayungan anu pangsaéna di dunya

10 aturan emas pikeun kaamanan komputer

1. Nyiptakeun sandi Windows

Upami anjeun ngabagi komputer sareng sababaraha jalmi, anjeun pastina kedah masihan kecap akses ka akun pangguna Windows anjeun. Ieu nyegah sadayana jalma gaduh aksés kana data anjeun nalika anjeun nembé kaluar komputer.

2. Cadangan hard drive sacara rutin

Kuring parantos damel di komputer mangtaun-taun sareng anu paling penting anu kuring diajar nyaéta nyadangkeun hard drive kuring sareng data anu paling penting (kalebet sistem operasi). Kuring geus ngalaman pangalaman goréng yén kuring néangan hiji rusak hard disk leungit loba GB data. Saprak harita, kaamanan komputer geus pohara penting sarta kuring geus pilari cara ngajaga diri tina eta. Henteu aya anu 100% panyalindungan, tapi kuring tiasa bobo langkung saé.


Cadangan hard drive anjeun sacara rutin. Data anjeun moal leungit nganggo cadangan.

Salah sahiji aturan anu paling penting nalika nyimpen data pribadi sapertos poto, video atanapi dokumén nyaéta henteu kantos nyimpen data dimana sistem operasi dipasang, kalolobaanna hard disk C. Sabalikna, bagi hard disk janten dua atanapi langkung partisi sareng teras simpen data pribadi dina hard drive D atawa E.

Upami anjeun henteu acan ngadamel cadangan hard disk C (system drive), éta matak pikaboseneun sareng nyéépkeun waktos pikeun masang deui saluruh hal. Anjeun ngamimitian kaluar sareng Windows, pasang sadaya driver na teras program anu anjeun damel. Aya program pikeun ngajaga anjeun sareng, upami diperyogikeun cadangan, restorasi peryogi sababaraha menit.

Sacara pribadi, saatos ngalaman pangalaman anu goréng, kuring kaleungitan data saatos kacilakaan hard drive, kuring damel dina komputer / laptop ku program cadangan sapertos kieu:

Program nyiptakeun cadangan ti hard drive C kana sérver kuring unggal dinten saatos kuring ngalihkeun komputer. Cadangan parantos dilakukeun di tukang sareng upami aya masalah kuring tiasa mulangkeun sistem kuring nganggo USB darurat.

Ringkesan:

Sakumaha sering anjeun nyadangkeun?: Éta gumantung kana pentingna data anjeun ka anjeun sareng kumaha ayeuna na.

Dimana cadangan kuring kedah disimpen? Anu pangsaéna bakal janten cadangan dina hiji hard drive luar atawa dina server. Abdi hoyong disebatkeun di dieu yén sababaraha program sapertos. Acronis tiasa nyadangkeun hard drive ka méga.

Cadangan sareng naon? Cara anu paling gampang nyaéta Acronis Leres GambarGampang Nyadangkeun EususAshampoo Cadangan Pro atanapi anu sami.




3. Pasang Kaamanan Internét

Parangkat lunak kaamanan kedah diperyogikeun. Kituna, pasang suite kaamanan supados henteu ngan ngajaga diri nalika anjeun nganggo internét sateuacanna malware, Trojans jeung virus, tapi surelek anjeun sarta stik USB discan.

Aya seueur pisan jinis perangkat lunak sapertos kitu. Patarosanna naha parangkat lunak gratis sapertos Avira atanapi Avast cekap? Tapi tetep diémutan yén iklan diaktipkeun pikeun program freeware.

Seueur anu heran, kumaha upami Defender anu kalebet dina Windows? Naha cekap kitu? Dina pangalaman kuring, panyalindunganna langkung handap di dieu.

4. Masang rutin ngapdet

Penting pisan nalika anjeun damel dina komputer pikeun ngajaga Windows tetep anyar. Maka disarankeun pikeun ngaktipkeun pembaruan otomatis. Ieu ningkatkeun kaamanan komputer.

Henteu ngan ukur penting pikeun ngajaga Windows tetep anyar, tapi ogé program anu dipasang. Kaseueuran program gaduh pilihan pikeun parios rutin pikeun pembaruan. Aktipkeun setting sareng anjeun bakal dibéjaan upami versi ayeuna sayogi.

Kalayan program Internét sapertos plug-in peramban Flash, Java sareng Acrobat, penting pisan pikeun ngajaga éta tetep anyar. Seueur peretas nganggo kerentanan sapertos B. Flash atanapi Java pikeun nyebarkeun malware, Trojan sareng virus.

Catetan: Upami komputer kaserang inféksi, ieu aya sababaraha tips Langkung penting:

Malwarebytes Anti Malware
Mimitian komputer anu kainféksi nganggo HitmanPro.Kickstart USB stick
Pitunjuk AdwCleaner pikeun Ngahapus Malware Adware

5. Ngarobih kecap akses sacara rutinSandi pikeun kaamanan komputer langkung

Aturan anu paling penting dina éta sandi nyaéta: Entong nganggo kecap konci anu sami dimana-mana. Éta tangtu gampang pisan sareng merenah pikeun salawasna nganggo kecap akses anu sami.

Upami kecap akses anjeun rusak atanapi dipaling, éta maling tiasa aksés kana rekening anjeun dimana-mana.

Catetan poin-poin pikeun nyieun kecap akses aman.

  •  Panjang kecap akses : sahenteuna 8 sareng langkung pikaresep karakterna
  • Kombinasi nomer sareng karakter khusus sareng hurup gedé sareng handap
  • Nyingkahan inpormasi pribadi sapertos nami, ulang taun anjeun atanapi anggota kulawarga atanapi selebriti atanapi piaraan
  • Hindarkeun nyimpen kecap akses anjeun dina catetan atanapi bahkan dina telepon sélulér anjeun
  • Entong nyerah milik anjeun Kecap aksés ka pihak katilu

Anggo generator sandi kami pikeun kecap akses aman


6. Entong nyimpen kecap akses naon waé dina panyungsi

Tangtosna, metoda ieu merenah pisan. Kecap akses anu disimpen ku pangotéktip sacara otomatis dilebetkeun nalika anjeun kadatangan deui halaman wéb. Sakumaha aturan, kecap akses anu disimpen henteu énkripsi sareng tiasa dibaca ku malware.


7. Énkripsi WLAN

Urang mimitian ku router anjeun. Router mangrupikeun alat sentral dina jaringan asal anjeun. Ngamankeun aksés router anjeun sakumaha mungkin. Anggo kecap akses anu kuat. Upami peretas ngambil alih router anjeun, aranjeunna tiasa ngendalikeun alat anu nyambung kana jaringan anjeun tanpa anjeun terang. Aturan Golde lumaku di dieu: Salawasna pasang firmware pangénggalna.

Ayeuna urang janten patarosan: kumaha kuring ngamankeun WiFi kuring? Di dieu ogé, anjeun kedah pastikeun yén anjeun nganggo kecap konci anu panjang sareng aman sahenteuna 20 karakter anu diwangun ku nomer, huruf kapital sareng karakter khusus.

Salawasna nganggo WPA2 (CCMP) salaku énkripsi sareng kabuka sababaraha palabuhan dina router anjeun.


Palabuhan USB8. Ati-ati sareng alat USB pihak katilu

Unggal muhrim Iteuk USB sareng USB drive tiasa kacemar. Ku nyambungkeun, virus sareng Trojan tiasa ditransferkeun ka PC anjeun. Kituna anjeun kedah ati-ati naon anu anjeun sambungkeun. Anggo program cadangan sakumaha anu ditétélakeun di luhur. Nalika ngagunakeun program ieu, alat-alat anu disambungkeun dipariksa sacara otomatis. Tip: Anggo tongkat USB anjeun nyalira


9. Entong diunduh sadayana

Internét pinuh ku file anu katépaan. Sok perhatoskeun naon sareng dimana anjeun unduh hal. Anggo portal download sapertos pcwelt.de. atanapi Compuertbild.de sareng tangtosna halaman wéb pabrikan. Parangkat lunak di dinya dipariksa pikeun malware. Anggo program kaamanan internét di dieu ogé. File anu diunduh dipariksa pikeun malware nalika diunduh.

10. Entong muka unggal email

Henteu unggal email anu anjeun tampi henteu bahaya. Virus Trojan atanapi malware anu sanés sumebar ngalangkungan email.

Lampiran file - Ati-ati khusus upami anjeun nampi e-mail kalayan lampiran file ti pangirim anu teu dikenal. Virus, Trojan, malware atanapi program ngabahayakeun sanés tiasa dipendakan dina lampiran.

EMAIL sampah - Kalolobaan spam nyaeta e-mail bahaya nu ngandung advertisements unsolicited. Tapi tautan anu aya sareng anu anjeun teraskeun, situs wéb ieu tiasa kacemar. seratan spam ieu tiasa rada bangor. Seuseueurna e-mail diakui ku panyadia spam sareng spam folder didorong. Sanajan kitu, sababaraha spam bisa ngaliwatan.

phishing - Anjeun kedah langkung ati-ati sareng phishing. Kalayan panipuan ieu, penjahat nyobian nyolong data anjeun ngalangkungan halaman wéb palsu. Surélék sapertos kitu parantos saé sareng katingali profesional pisan. Salaku conto, anjeun biasana kéngingkeun e-mail phishing nalika anjeun dipenta pikeun ngarobih kecap konci pikeun halaman wéb anu tangtu. Tautan anu aya di jerona ngarah kana halaman wéb anu sami dimana anjeun bakal dipenta pikeun nuliskeun kecap akses anjeun sareng biasana nganggo E-Mal. Sakumaha anu kuring carioskeun, kedah ati-ati khusus di dieu.

 

Ringkesan Kaamanan Komputer

  • Jaga perangkat lunak sareng sistem operasi up to date
  • Anggo sareng perbarui scanner virus pangénggalna atanapi kaamanan Internét
  • Anggo kecap akses anu aman, sering ngarobah kecap konci
  • Ati-ati ku kantétan e-mail anu teu dikenal - tong muka unggal kantétan e-mail
  • Cadangkeun data anjeun (sistem operasi) sacara rutin

 

 

Pos ieu langkung lami tibatan sataun sahingga tiasa janten jaman.

Ogé pikaresepeun:



Tautan Amazon kalebet dina halaman ieu. Salaku mitra Amazon, kami ngasilkeun tina penjualan anu mumpuni upami anjeun mencét kana tautan Amazon anu saluyu.

Vangelis

Kami Vangelis, anu ngagaduhan sareng pangurus windowspower.de. Kuring mangrupikeun kipas Windows anu sumanget sareng ngawangun windowspower.de sasarengan sareng tim kuring salami sababaraha taun ka pengker. Kami teras-terasan damel nawiskeun solusi pikeun sadaya kamungkinan masalah Windows. Kuring bagja pisan upami tip sareng trik kami dina windowspower.de ngabantosan anjeun.
Tombol Balik deui ka Top