Këshilltar

Rregulla të rëndësishme për sigurinë e IT

Jeta jonë po bëhet gjithnjë e më dixhitale me një shpejtësi marramendëse. Pak njerëz mund të vazhdojnë me këtë prirje në planin afatgjatë. Në veçanti, shumica e konsumatorëve i kushtojnë vëmendje të pamjaftueshme sigurimit të sigurisë së të dhënave private. Sidoqoftë, kriminelët në internet gjithashtu mund të rrezikojnë informacione të mëtejshme dhe madje edhe qasje në paratë tona. Në këtë artikull ne hedhim një vështrim në disa rregulla të rëndësishme të sjelljes.

Trajtimi me përgjegjësi i të dhënave private


Kushdo që përdor rrjetet sociale këto ditë duhet të jetë i vetëdijshëm se ata po japin informacionin e tyre privat dhe jo vetëm përdoruesit e jashtëm, por mbi të gjitha operatorët e këtyre platformave qasje të plotë në të dhënat private marr Thënia thotë: nëse shërbimi nuk kushton para, ju nuk jeni klient, por produkt. Prandaj duhet pasur kujdes kur shpërndani informacione dhe imazhe private.

Siguria e fjalëkalimitNjë problem tjetër: konsumatori mesatar sot ka një duzinë llogarish të ndryshme në platforma të ndryshme, dyqane në internet etj. Dhe përdor të njëjtin fjalëkalim të lehtë për t’u mbajtur mend kudo. Nëse, për shkak të një gabimi sigurie, ndodh një rrjedhje e të dhënave me njërën nga këto oferta, informacioni personal dhe të dhënat e hyrjes përfundojnë shpejt në darknet, ku mund të keqpërdoren nga kriminelët në internet.

Përveç kësaj, ka këshilla të shumta se si fjalëkalimet individuale mund të sigurohen kundër sulmeve: Të paktën 8, mundësisht 12 ose më shumë karaktere, përdorimi i shkronjave të mëdha dhe të vogla, numrave dhe karaktereve të veçanta dhe shmangia e termave të fjalorit. Në këtë mënyrë, mund të gjenerohen kode të palexueshme dhe të pakuptimta dhe që definitivisht nuk mund t'i mbani të gjitha në kokën tuaj nëse krijoni një fjalëkalim të veçantë për secilin aplikacion. Por: Ato janë më të mira se alternativa.

Pra, si e zgjidhni problemin e mbajtjes së të gjithë atyre fjalëkalimeve në vend? Shkrimi i tyre është gjithashtu një ide e keqe sepse shënimet ngjitëse mund të humbasin dhe skedarët e pasiguruar me fjalëkalime janë pre e lehtë për hakerat. Këtu hyjnë menaxherët e fjalëkalimeve: Këto programe mund të sigurohen me një fjalëkalim kryesor. Kështu që ju duhet vetëm një i vetëm fjalëkalim i sigurt në mendje dhe pastaj ka qasje në pjesën tjetër të fjalëkalimeve ose mund t'i futë ato automatikisht në formatin e hyrjes nga menaxheri i fjalëkalimeve. Të dhënat mbeten të koduara me teknologjinë moderne të sigurisë.

Siguria e IT

Kopjet e sigurisë dhe kopjet rezervë


Për të parandaluar humbjen e të dhënave të rëndësishme, kopjet rezervë duhet të bëhen në intervale të rregullta. Të dy hard disqet e jashtëm, DVD dhe shërbimet cloud janë të përshtatshme për këtë. Kjo e fundit madje mund të automatizohet dhe i nënshtrohet standardeve të larta të sigurisë. Deri më tani, megjithatë, nuk ka asnjë garanci që kopjet e ruajtura atje janë padyshim të sigurta. Në të cilën zjarr i madh i serverit në Strasburg Sasi të mëdha të të dhënave u humbën në mënyrë të pakthyeshme. Kjo është arsyeja pse ju duhet të mbështeteni në variante të ndryshme dhe teknologji rezervë.

Mbani sistemin operativ të përditësuar


Boshllëqet e reja të sigurisë zbulohen dhe raportohen përsëri dhe përsëri. Kompanitë softuerike në fjalë atëherë duhet të gjenerojnë përditësime në mënyrë që të mbyllin këto dobësi dhe të shmangin më mirë sulmet. Por këto përmirësime nuk janë të dobishme nëse nuk përdorni rregullisht Funksioni i përditësimit Bën përdor. Shumë përdorues janë ende duke përdorur versione të vjetruara të Windows dhe po përdorin një vetë Dritaret 10 - Kompjuteri është lehtësisht i sulmueshëm nëse sistemi nuk është i përditësuar. Pra, mos vononi çdo proces të nevojshëm të përditësimit dhe sakrifikoni dhjetë minuta për rifillimin në vend që t'i mbani dyert hapur për viruset ose trojanët.

Gjithashtu interesante:Lidhjet e Amazon përfshihen në këtë faqe. Si një partner Amazon, ne fitojmë nga shitjet e kualifikuara nëse klikoni në një lidhje përkatëse të Amazon.

Vangelis

Unë jam Vangelis, pronari dhe administratori i windowspower.de. Unë jam një tifoz entuziast i Windows dhe kam ndërtuar windowspower.de së bashku me ekipin tim gjatë viteve të fundit. Ne jemi vazhdimisht duke punuar në propozimin e zgjidhjeve për të gjitha problemet e mundshme të Windows. Jam shumë i lumtur nëse këshillat dhe truket tona në windowspower.de ju ndihmojnë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.

Butoni Kthehu në krye