udhëzime

Përditësimi në Windows 10 varet nga instalimi - kjo është mënyra se si e zgjidhni problemin

Shumë përdorues ende përdorin Windows 7 ose Windows 8. Prandaj, shumë mendojnë dhe duan të përditësojnë kompjuterin e tyre Dritaret 10 për të instaluar. Mund të ndodhë që instalimi në sistemin e ri operativ të ngecë. Në këto udhëzime ne do t'ju tregojmë se si mund ta zgjidhni problemin.

Windows 10 varet gjatë instalimit

Me veçoritë e reja që ofron Windows 10, shumë përdorues duan të kalojnë në sistemin e ri Windows 10. Duhet të theksohet se kërkesat e sistemit janë përmbushur në mënyrë që azhurnimi në Windows 10 të funksionojë pa probleme.

Sidoqoftë, mund të ndodhë që instalimi të mos funksionojë. Këtu janë disa zgjidhje të sugjeruara për përmirësimin nga një sistem i vjetër në Windows 10:

 1. Para se të kryeni përditësimin, sigurohuni që ka hapësirë ​​të mjaftueshme në hard disk.

 2. Kur azhurnoni nga Windows 7/8 në Windows 10, serverët e azhurnimit mund të mbingarkohen, në mënyrë që instalimi të mos funksionojë. Provoni përsëri instalimin në një moment të mëvonshëm.

 3. Shkëputni të gjitha pajisjet USB në kompjuterin tuaj. Pajisjet USB mund të jenë arsyeja që instalimi nuk funksionon.

 4. Skedari i vjetër mund të jetë gjithashtu një arsye nëse azhurnimi i Windows 10 nuk funksionon. Për të fshirë këtë skedar, filloni kërkesën "Fillo si administrator". Futni komandën e mëposhtme dhe shtypni butonin Enter: rundll32.exe pnpclean.dll, RunDLL_PnpClean / DRIVERS / MAXCLEAN
  Skedarët e vjetër dhe të papërdorshëm fshihen. Rinisni kompjuterin dhe provoni të instaloni përsëri Windows 10.

Si funksionon azhurnimi?

Ju duhet kjo që kalimi në punë Përditësimi i Windows 10 Mjeti i Krijimit të Mediave, i cili vihet në dispozicion nga Microsoft pa pagesë. Kjo ju lejon të shkarkoni dhe instaloni Windows 10 me vetëm disa klikime.

E RORTNDSISHME para instalimit të azhurnimit:

 1. Jini në anën e sigurt dhe ruani të gjitha të dhënat e rëndësishme në një pajisje të jashtme para se të ndërroni hard drive ose USB stickMe Më mirë i sigurt se sa keq!
 2. Nëse jeni duke u përmirësuar dhe doni të mbani të dhënat tuaja, çinstaloni çdo program të panevojshëm dhe të vjetër që nuk ju nevojitet më në të ardhmen.
 3. Të dhënat tuaja do të ruhen dhe natyrisht e njëjta gjë vlen edhe për të dhëna të tjera, si p.sh B. faqeshënuesit, fjalëkalimet e ruajtura, cookies etj. Edhe vetë shfletuesit janë ende të disponueshëm pas Windows 10.
 4. Para se të filloni instalimin, ka disa gjëra që duhet të bëni paraprakisht. Sigurohuni që Hard disku C (ku është instaluar Windows 7) është pastruar.
 5. Hapni Windows Explorer me kombinimin e çelësave Windows + E dhe kliko me të djathtën në lokal Disku C. Në menunë e hapur, zgjidhni "Eigenschaften"Dhe zgjidhni"Pastro ".
 6. Kur të merrni rezultatin, hiqni të gjitha të dhënat e panevojshme, siç është koshi i riciklimit të plotë. Këto janë skedarë të përkohshëm që mund të marrin një kohë të caktuar gjatë procesit të fshirjes nëse nuk janë pastruar për një kohë të gjatë.

Për të filluar një pastrim alternativ të diskut në Windows 10, futni në shiritin e kërkimit në pjesën e poshtme të majtë Pastrimi i diskut a Pastaj klikoni në rezultatin e kërkimit Pastrimi i diskut.

pastrimi i ruajtjes së të dhënave


Në dritaren e re të vogël që hapet, zgjidhni një hard disk dhe klikoni OK.

pastrimi i diskut dhe përzgjedhja e diskut


Windows 10 llogarit sa hapësirë ​​ruajtëse mund të lirohet.

hapësirë ​​për pastrimin e diskut


Shfaqet një listë e detajuar, ku mund të përcaktoni vetë se cilin skedar dëshironi të fshini. Zgjidhni skedarët që do të fshihen dhe klikoni OK.

rezultati i pastrimit të ruajtjes së të dhënave

Një pikë tjetër e rëndësishme është ajo Kontrolloni hard diskun për gabimeMe Klikoni me të djathtën përsëri në diskun C dhe zgjidhni Properties. Në dritaren e hapur klikoni në skedën në krye 'Mjetet' dhe klikoni në "kontroll".

Gjithashtu interesante:Lidhjet e Amazon përfshihen në këtë faqe. Si një partner Amazon, ne fitojmë nga shitjet e kualifikuara nëse klikoni në një lidhje përkatëse të Amazon.

Vangelis

Unë jam Vangelis, pronari dhe administratori i windowspower.de. Unë jam një tifoz entuziast i Windows dhe kam ndërtuar windowspower.de së bashku me ekipin tim gjatë viteve të fundit. Ne jemi vazhdimisht duke punuar në propozimin e zgjidhjeve për të gjitha problemet e mundshme të Windows. Jam shumë i lumtur nëse këshillat dhe truket tona në windowspower.de ju ndihmojnë.
Butoni Kthehu në krye