Dritaret 11

Aktivizoni zmadhuesin nën Windows 11

Zmadhuesi është integruar tashmë në Windows 11. Si parazgjedhje, xhami zmadhues është çaktivizuar në sistemin operativ. Mund ta aktivizoni ose çaktivizoni këtë xham zmadhues në çdo kohë nën Cilësimet. Ne do t'ju tregojmë se si funksionon kjo Udhëzime.

Zmadhues

Vdes Zmadhues mund të ndihmojë njerëzit e moshuar ose ata me shikim të kufizuar që të punojnë më mirë me ta. Kur zmadhuesi aktivizohet, të gjitha Elementet e treguar të zmadhuar. Përdoruesit mund të zgjedhin madhësinë që dëshirojnë të shfaqet duke përdorur miun ose shkurtoren e tastierës.

Aktivizoni zmadhuesin e Windows 11

  1. Filloni Cilësimet e WindowsMe Kjo funksionon më së miri me kombinimin e çelësave Windows + I.

  2. Në dritaren e hapur, klikoni në të majtë Mundësia e hyrjes dhe vazhdoni më tej Zmadhues

    aksesueshmëria

  3. Në zonën e sipërme do të gjeni cilësimet për zmadhuesin e ekranit. Lëvizni rrëshqitësin në të djathtë. Më pas xhami zmadhues fillon automatikisht.

    aktivizoni zmadhuesin

Shtypni Çelësi i logos së Windows + Plus ( +)për të aktivizuar Zmadhuesin - dhe, shtypni Çelësi i logos së Windows + ESCpër ta çaktivizuar atë.

Filloni Zmadhuesin automatikisht me Windows

Windows 11 ofron mundësinë e fillimit të zmadhuesit të ekranit automatikisht kur të fillojë.
Këtu ofertat microsoft vdes Zmadhuesi të jetë i disponueshëm para se të regjistroheni. Ose vetëm pas Hyrja e përdoruesit fillon automatikisht.
Kur jeni në cilësimin e zmadhuesit të ekranit siç përshkruhet më sipër, thjesht shtypni ngritësin e ekranit. Kjo do të hapë një dritare të vogël ku mund të zgjidhni vetë dy opsione:

  • Filloni zmadhuesin para se të regjistroheni
  • Filloni zmadhuesin pasi të regjistroheni
Aktivizoni zmadhuesin kur filloni

Shkurtoret e tastierës për zmadhuesin

Ju mund të përdorni xham zmadhues me kombinimin e mëposhtëm të çelësave:

Aktivizoni zmadhuesinÇelësi i logos së Windows + PLUS ( +)
Çaktivizoni zmadhuesinÇelësi i logos së Windows + ESC
Hapni Cilësimet e ZmadhuesitÇelësi i logos së Windows + CTRL + M
ZmadhojeÇelësi i logos së Windows + PLUS ( +)
ZmadhoniÇelësi i logos së Windows + MINUS (-)
Zmadhoni me rrotën e miutRrota e miut CTRL + ALT +
Pan në të majtëCTRL + ALT + Shigjeta e majtë
Lëviz në të djathtëCTRL + ALT + Shigjeta e Djathtë
Pivot lartCTRL + ALT + SHIGJETA E PARA
Pivot poshtëCTRL + ALT + Shigjeta poshtë
Përmbys ngjyratCTRL + ALT + I
Pamje e ekranit të plotëCTRL + ALT + F
Pamje me xham zmadhuesCTRL + ALT + L
Pamje e lidhurCTRL + ALT + D
Ndrysho pamjenCTRL + ALT + M
Ndryshoni madhësinë e xhamit zmadhues me miunCTRL + ALT + R
Ulni gjerësinë e zmadhuesitSHIFT + ALT + Shigjeta poshtë
Rritni gjerësinë e xhamit zmadhuesSHIFT + ALT + Shigjeta e Djathtë
Ulni lartësinë e xhamit zmadhuesSHIFT + ALT + Shigjeta poshtë
Paraqitje e ekranit të plotëCTRL + ALT + LE KEY

Gjithashtu interesante:



Lidhjet e Amazon përfshihen në këtë faqe. Si një partner Amazon, ne fitojmë nga shitjet e kualifikuara nëse klikoni në një lidhje përkatëse të Amazon.

Vangelis

Unë jam Vangelis, pronari dhe administratori i windowspower.de. Unë jam një tifoz entuziast i Windows dhe kam ndërtuar windowspower.de së bashku me ekipin tim gjatë viteve të fundit. Ne jemi vazhdimisht duke punuar në propozimin e zgjidhjeve për të gjitha problemet e mundshme të Windows. Jam shumë i lumtur nëse këshillat dhe truket tona në windowspower.de ju ndihmojnë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.

Butoni Kthehu në krye